恵方巻き

Happy New Year!
Today is Chinese New Year. And in Japan, today is Setsubun Spring Festival.
We did some traditional stuff when we lived in Japan but now,
we only eat Eho-maki(uncut sushi roll / lit. "lucky direction roll") in silence while
facing the yearly lucky compass direction(this year was south-south-east),
determined by the zodiac symbol of that year.
Well, but we always eat cut sushi 'cause it's so much easier to eat ;)




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Happy New Year! ですよね。
そして日本は節分で、我が家は豆まきの日でもなく、鬼退治の日でもなく、巻き寿しの日 笑

しかももう恵方巻きの意味なんて無視して、食べやすくカットして食べちゃいます。

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今年は南南東が恵方だそうです。

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左上:エビ&クリームチーズ&バジルペースト
右上:納豆&キュウリ
左下:明太子&きゅうり
右下:エビ&玉子焼き&マヨネーズ

top left : shrimp, cream cheese, basil pesto
top right : natto, cucumber
bottom left : mentaiko, cucumber
bottom right : shrimp, egg, mayonnaise



久しぶりに家でお寿司を巻きましたが、ご飯の固さ加減もちょうどよくて美味しくできました。
特に今回初挑戦のクリームチーズ入りの巻き寿し、バジルペーストも酢飯と好相性♪

今年の方角はどちらかとネット検索してみたらこんなニュース発見しました。
日本って平和だなぁ~
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