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Currents Campagne

I tried a different recipe for the Campagne today. Almost same progress and fermentation time but different "Levain". It didn't rise as much as the other recipe. I thought it's not going to be great and disappointed when I took it out from the oven... But! the taste fine. It wasn't as bad as I thought it would be. If I would try this recipe again, I will take 2nd fermentation time like 12 hours in the fridge.



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週末はバタバタと忙しくて、今日まで酵母のかけつぎがでずじまい。
そして今週は色々と予定が立て込んでいてゆっくりパンを焼けそうにないので
強硬手段!酵母のリフレッシュをせずにそのまま生地に練りこみました。

その後の工程も発酵時間もほぼ同じにしたけど、オーブンから出てきたその姿にがっかり。
焼成しても伸び悩んでしまい、やっぱり迫力に欠ける出来栄えでした。

Currents Campagne

Currents Campagne_f0111926_1455659.jpg


試食するのも恐々・・・でしたが、意外や意外。
いつもよりぎゅっと目詰まりした断面は、写真を撮る意欲を失わされたけれど
しっかり焼きこんだクラストの香ばしさといつもよりモチッとクラムの食感の相対に
妙にはまってしまって、あっという間に一人で半分食べちゃいましたー

2次発酵を長めにとって、このレシピに再チャレンジしようかと密かに企み中。。。