炒り豆腐

Follow the concept of Yin and Yang, layer the food items in the pot, and cook. Yin goes to bottom, and Yang goes to top.
This tofu dish is one of my favorite dish.
hijiki, bamboo shoot, onion, carrot, tofu. seasoned with soy sauce, salt, sesame oil.



。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:*:・゚。.:



急に気温がぐんと下がったせいなのか、温かい和食が恋しい今日このごろ。

久しぶりに重ね煮で炒り豆腐を作りました。

f0111926_744274.jpg


ひじき、水煮竹の子、たまねぎ、人参、豆腐を鍋に重ねて入れ、
ひじきの戻し汁を加えて蓋をして煮て、野菜が柔らかくなったら
醤油と塩で味付け。仕上げにごま油とねぎを散らして出来上がり。

おウチで一人ランチに、玄米ご飯にぶっかけて頂きました♪
[PR]