Kale Soup, Kale fried rice, and Frittata
My friend gave me a fresh organic kale from farmer's market. I made a soup with cabbage and yum. Natural sweetness from the yum helped the taste and it was good. :) I also made Kale fried rice with soy sauce and sesame oil. Simple flavor.
I wanted to serve this Frittata at yesterday's lunch. But I never tried this recipe before and I didn't know about it at all..(it's my bad..) By the time when it's ready, everyone finished eating.. and it looked awful.. it didn't look right.. so I hid it and forgot about it. :P Then today, Cory and I tried it. It's supposed to serve hot but it was actuary tasted better when it's cold. NOW, I know! ;)
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先日、お友達に頂いていたオーガニックの立派なケール♪
キャベツ、ヤムと一緒にスープにしました。
ヤムのおかげでほんのりと甘く、飲みやすい美味しいスープができました。
ケール入りのチャーハンは醤油とごま油であっさりと。
美味しく頂きました、ご馳走様でした~♪
そして今夜のもう一品は・・・・
昨日出しそびれたモンブラン・タルトに引き続き、こちらも出しそびれたフリッタータ。
「作るね~」って言ってたのに、なかなか出てこないからみんな不思議に思っていた
のではないでしょうか?・・ 汗 こんな時に新レシピに挑戦する私が無謀?!
思ったよりも焼時間が長く、出来上がった頃にはランチも終わってしまっていたのと、
オーブンから出てきた姿がめちゃくちゃ変だったので、そのまま隠してしまいました。汗
で、これまた我が家のCoryさんに食べてもらうことになりました。
Frittata
mushrooms, spinach, red onion, parmesan cheese, tomato,
with roasted red pepper hummus
温かいものをサーブすることになっていましたが、冷蔵庫で冷やした後の方が
美味しかったです。そして意外にもCoryさんに大好評で、これからは前もって
作っておいたら時間も気にならず安心して出せるな~と思いました。
Frittata
2cups diced red onion
4cups diced mixed mushrooms
2cups fresh baby spinach
8 eggs
1/2cup roasted red pepper hummus
1/2 tsp ground black pepper
1cup parmesan cheese
2 small plum tomato, thin sliced
オリーブオイルで炒めた野菜たちを耐熱器に入れ、上にパルメザンチーズを振り掛け
トマトを並べたら、卵液を流し込んでオーブン350Fで1時間~焼く。
I wanted to serve this Frittata at yesterday's lunch. But I never tried this recipe before and I didn't know about it at all..(it's my bad..) By the time when it's ready, everyone finished eating.. and it looked awful.. it didn't look right.. so I hid it and forgot about it. :P Then today, Cory and I tried it. It's supposed to serve hot but it was actuary tasted better when it's cold. NOW, I know! ;)
先日、お友達に頂いていたオーガニックの立派なケール♪
キャベツ、ヤムと一緒にスープにしました。
ヤムのおかげでほんのりと甘く、飲みやすい美味しいスープができました。
ケール入りのチャーハンは醤油とごま油であっさりと。
美味しく頂きました、ご馳走様でした~♪
そして今夜のもう一品は・・・・
昨日出しそびれたモンブラン・タルトに引き続き、こちらも出しそびれたフリッタータ。
「作るね~」って言ってたのに、なかなか出てこないからみんな不思議に思っていた
のではないでしょうか?・・ 汗 こんな時に新レシピに挑戦する私が無謀?!
思ったよりも焼時間が長く、出来上がった頃にはランチも終わってしまっていたのと、
オーブンから出てきた姿がめちゃくちゃ変だったので、そのまま隠してしまいました。汗
で、これまた我が家のCoryさんに食べてもらうことになりました。
Frittata
mushrooms, spinach, red onion, parmesan cheese, tomato,
with roasted red pepper hummus
温かいものをサーブすることになっていましたが、冷蔵庫で冷やした後の方が
美味しかったです。そして意外にもCoryさんに大好評で、これからは前もって
作っておいたら時間も気にならず安心して出せるな~と思いました。
2cups diced red onion
4cups diced mixed mushrooms
2cups fresh baby spinach
8 eggs
1/2cup roasted red pepper hummus
1/2 tsp ground black pepper
1cup parmesan cheese
2 small plum tomato, thin sliced
オリーブオイルで炒めた野菜たちを耐熱器に入れ、上にパルメザンチーズを振り掛け
トマトを並べたら、卵液を流し込んでオーブン350Fで1時間~焼く。
by chi_cor
| 2012-02-08 20:00
| Chiz's cooking